Πως διαλέξαμε αυτοκινούμενο

30/05/2008 στο 07:26 | Αναρτήθηκε στις Η ¨ΣΕΛΗΝΗ¨ ΜΑΣ | 9 Σχόλια

Το αυτοκινούμενο που ψάχναμε θα έπρεπε να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, να φιλοξενεί 2 ενήλικες (ζευγάρι) και 1 παιδί, με μεγάλο αποθηκευτικό χώρο για ποδήλατα, κλπ, σαλόνι που να εκμεταλλεύεται όλους τους χώρους (διαρρύθμιση) και εξοπλισμό (καθίσματα οδηγού – συνοδηγού), μεγάλο ψυγείο και τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία αφού οι οργανωμένοι χώροι (κάμπινγκ) δε μας αρέσουν.

 

Δεν θέλαμε να είναι entrylevel (κατηγορία), γιατί διαπιστώσαμε ότι τα οχήματα αυτά αποτελούν ουσιαστικά μια ¨δοκιμαστική¨ αγορά για τους ενδιαφερόμενους και οι κατασκευαστές δεν τα προσέχουν. Έτσι, μπορεί κάποιος να αποκτήσει ένα αυτοκινούμενο σε μια στάνταρ (χαμηλή;) ποιότητα με τα λιγότερα χρήματα και αφού διαπιστώσει τις πραγματικές ανάγκες του να προχωρήσει στην επόμενη (οριστική;) αγορά.

Εμείς τη φάση αυτή την περάσαμε νοικιάζοντας. Αξίζει να αναφέρω ότι η διαφορά από την μια κατηγορία στην άλλη για σχεδόν τα ίδια αυτοκινούμενα είναι της τάξης των 15 – 20 χιλιάδων ευρώ.

 

Για να μπορέσουμε να κάνουμε έρευνα τέτοια που θα μας οδηγούσε σε σαφή αποτελέσματα, φτιάξαμε μια λίστα με τις προδιαγραφές, έτσι όπως τις είχαμε διαπιστώσει από την εμπειρία που αποκτήσαμε νοικιάζοντας, αλλά και συζητώντας με άλλους ιδιοκτήτες.

 

Η λίστα αυτή ήταν χωρισμένη σε κεφάλαια και δίπλα αφήσαμε χώρο για να αξιολογούμε τα αυτοκινούμενα (με πέντε αστέρια τα απολύτος απαραίτητα). 

 

 

Ασφάλεια

Αερόσακους οδηγού – συνοδηγού *****

ABS, κλπ *****

Ήχος όπισθεν + κάμερα ***

 

Διαρρύθμιση

Πίσω κουκέτες (2) ενηλίκων με την κάτω να σηκώνεται *****

Σοφίτα (198Χ155 ύ70+) με το κρεβάτι να σηκώνεται (ανάκληση) *****

Σαλόνι που να εκμεταλλεύεται τα καθίσματα οδηγού – συνοδηγού

 (να στρίβουν) *****

Μεγάλες πόρτες γκαράζ και από τις δύο πλευρές *****

Πίσω WC (από αριστερή πλευρά) με συρταρωτή πόρτα; ****

Μεγάλα παράθυρα ****

Ντουλαπάκι εργαλείων εξωτερικό **

 

Γενικά

Ιπποδύναμη 120-150 *****

Καλοριφέρ  πετρελαίου *****

Μεγάλο ψυγείο *****

Σήτες παντού (και στην πόρτα) *****

Φιάλες υγραερίου (2) των 13κιλών *****

Τέντα *****

Μήκος (κάτω από 7μ) ***

Πίνακας αναλυτικός ***

Ποδοδιακόπτης νερών **

Σκάλα οροφής ***

Σκαλοπάτι πόρτας (συρταρωτό) **

Λάμπες οικονομίας παντού **

Αποροφητήρας ***

 

 

 

Στείλαμε λοιπόν την λίστα αυτή σε διάφορους εμπόρους στην Ελλάδα μέσω mail. Κάποιοι δεν ασχολήθηκαν καν να μας απαντήσουν, κάποιοι θέλανε να μας πουλήσουν λάθος αυτοκινούμενο και κάποιοι μας πήραν με τις ¨πέτρες¨. Υπάρχει μάλιστα κάποιος ο οποίος έφτασε στο σημείο να μας προσβάλει για τα αποτελέσματα της έρευνάς μας.

Απογοητευτήκαμε πολύ αλλά δεν το βάλαμε κάτω.

Πήγαμε στην έκθεση που έγινε στο Riminiτης Ιταλίας (η δεύτερη σημαντικότερη στην Ευρώπη), και είδαμε καταπληκτικά αυτοκινούμενα που μας έτρεξαν τα σάλια αλλά έξω από τις δυνατότητές μας. Την τελευταία μέρα πέσαμε πάνω στο ¨δικό μας¨ και μείναμε ¨παγωτά¨ αλλά δεν το έφερνε κανένας στην Ελλάδα. Λίγες μέρες μετά στείλαμε mail στην εταιρεία για να το πάρουμε από εκεί (Ιταλία) και μας σύστησαν έναν μεταπωλητή στο SanBenedetto. Πετάξαμε από χαρά αλλά πριν προλάβουμε να τον πάρουμε τηλέφωνο για να συνεννοηθούμε πέσαμε πάνω σε περιστατικά ιδιωτικής εισαγωγής και πάθαμε πλάκα με το τι τράβηξαν για να τα βάλουν σε κυκλοφορία στην Ελλάδα, οπότε… Άσε το πρόβλημα του service που άντε να τρέχεις αν σου συμβεί κάτι (που μας συνέβη).

Λίγο καιρό μετά έγινε η πρώτη έκθεση για αυτοκινούμενα και τροχόσπιτα στην Ελλάδα όπου παρόλο ότι είχαμε κανονίσει να πάμε, η μικρή μας αρρώστησε. Κάποιος γνωστός μας όμως πήγε (ήξερε την υπόθεσή μας) και με πήρε τηλέφωνο για να μου πει ότι το αυτοκινούμενο που είχαμε βάλει στο μάτι το έβλεπε ζωντανό μπροστά του!! Σοκ και δέος. Του ζήτησα να μου δώσει τον πωλητή και ανταλλάξαμε στοιχεία για να με ενημερώσει σε δεύτερο χρόνο. Δεν επρόκειτο για αυτό ακριβώς που θέλαμε αλλά είχαν πάρει την αντιπροσωπεία, οπότε μπορούσαν να μας φέρουν αυτό που θέλαμε. Πέρασαν δέκα μέρες και δεν μας πήρε κανείς. Τους πήρα (και τους ξαναπήρα) και αφού παραδέχτηκαν ότι είχαν πολύ δουλειά  και το αμέλησαν (!!!), η διαδικασία της παραγγελίας εξελίχθηκε καλά. Πήγαμε Αθήνα, συζητήσαμε για τις λεπτομέρειες και μετά την προκαταβολή (η οποία δεν επιστρέφεται) το αυτοκινούμενο ήρθε πιο γρήγορα απ΄ ότι αρχικά μας είχαν πει.  

 

Η συνέχεια εδώ:  Προβλήματα που είχαμε με το KEA της MOBILVETTA.

 

 

9 Σχόλια »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Telika re file ti egine me aytous; Sou ferthikane kala sti synexeia;
    Emeis eimaste sti germania. An ginotane ayto edo tha toys kleinane!!!

  2. ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΝΑΙ,ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ. ΨΑΧΝΩ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ.ΒΑΣΙΚΑ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Κ ΕΝΑ ΨΙΛΟΜΠΑΧΑΛΟ.ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Κ ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ Κ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΙΑ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΡΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΙΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ Η ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ Κ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΑΤΑΚΙ ΜΑΣ. ΑΣ ΜΗΝ ΑΠΟΡΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΙ… ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Κ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΔΩ .ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ Κ ΑΥΤΟΙ. ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ CAMPER MARKET Κ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ. ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ

  3. Αγαπητέ Θανάση
    Προτείνω τα ερωτήματά σου να τα θέσεις στο παρακάτω forum: http://www.icamp.gr/forum/index.php?showforum=5

    Να υποθέσω οτι έχετε βρει ποιο σας κάνει;

  4. ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ.ΡΩΤΩ ΕΥΘΕΩΣ ΛΟΙΠΟΝ.ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ η ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΟΙΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ.ΕΧΩ ΠΕΛΑΓΩΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΜΕΝΩ ΑΡΤΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΜΠΕΡΙΣΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ….ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥ [αν δεν ειναι προβλημα αυτο φυσικα].ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣ ΑΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ

    THOSPAPUS@YAHOO.GR

  5. Καλησπέρα
    Ενδιαφέρομαι για την αγορά αυτοκινούμενου και βρίσκω το μπλογκ πολύ ενδιαφέον και χρήσιμο, επειδή δεν γνωρίζω αρκετά πράγματα. Θέλω να ερευνήσω την αγορά και θα ήθελα να μου πείτε πότε και που γίνεται η ελληνική έκθεση που αναφέρεται στην αρχική δημοσίευση. Αυτή του Ρίμινι, απ’ ότι είδα στις φωτογραφίες είναι το Νοέμβρη.
    Ευχαριστώ.

  6. σ ευχαριστω

    εδω φωτο

    http://www.icamp.gr/forum/index.php?showtopic=749

  7. Μπράβο Βασίλη

    Καλοτάξιδο.
    Με την πρώτη ευκαιρία περιμένω την περιγραφή σου και αν μπορείς καμιά φωτογραφία από μέσα, πάνω, κάτω, δεξια….(Joke).

  8. ευχαριστω πολυ για τη συμβουλη που μου εδωσες τηλεφωνικα.

    Αγορασα μεταχειρισμενο 2 ετων απο Γερμανια και πραγματικα έπαθα πλάκα.
    Σ ευχαριστω

    Βασιλης
    Λαρισα
    2410235493

  9. ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΡΙΜΙΝΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ.ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΓΟΡΑ.


Σχολιάστε

Blog στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.