Ελλάδα – Ισπανία (Βαρκελώνη Πυρηναία) 11

06/06/2011 στο 19:59 | Αναρτήθηκε στις Βαρκελώνη - Πυρηναία | Σχολιάστε
Ετικέτες: , ,

 Από Παρασκευή 13/08/2010 έως Κυριακή 15/08/2010

 08:04 Ξυπνάμε με τα πουλιά να κελαηδούν έξω από το παράθυρό μας. Το σώμα μου είναι σε καλή κατάσταση και ακόμα καλύτερη η διάθεσή μου.

Τη νύχτα το θερμόμετρο έπιασε 8 και το μυαλό μου πάει στην οικογένεια με το νοικιασμένο που δεν έχει θέρμανση. Μου λένε ότι κοιμήθηκαν καλά και στην πρόθεση να ανέβουμε ψηλότερα, απαντάνε ότι δεν έχουν πρόβλημα, θα ακολουθήσουν!

13:00 Φεύγουμε από το αγαπημένο camping Voraparc (περιοχή Espot), που μας άφησε με πολύ καλές εντυπώσεις γενικά.

 

Επαρχιακός αυτοκινητόδρομος στην είσοδο της Val d’ aran.

Έκθεμα: Ένα εκχιονιστικό! Πλάκα μας κάνουν οι Ισπανοί;

 

Η Val d’ aran σε όλο της το μεγαλείο. Μου τρέχουν τα σάλια. Σκέφτομαι ότι το μεσημεράκι που ο ήλιος θα γυρνάει από δω και θα ζεσταίνει τις πλαγιές, θα έχουμε θερμικά, οπότε, πετιέται τρελά η περιοχή. Θέλω να πετάξω ΤΩΡΑ!!

ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΟΔΗΓΑ!  λέει μια φωνή που έρχεται από μια περιοχή του μυαλού μου που ποτέ δεν τα πήγα καλά μαζί της, αλλά μου κάνει ένα δέος βρε παιδί μου … και δεν της αντιστέκομαι.   

 

Κι άλλη χαζομάρα των Ισπανών. Αντί να ρίξουν τσιμεντάκι που καθαρίζει εύκολα με το λάστιχο και δε παίρνει και φωτιά, αυτοί ΦΥΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΑ στον οικισμό τους! Αρε, Ελλαδάρα που τους χρειάζεται!.

Λίγο παρακάτω σταματάμε στο Bagergue για να πάρουμε μια ανάσα και τελικά λέμε να το βολτάρουμε αφού και ο ¨οδηγός¨ λέει ότι είναι 5*.

 

Εδώ ακριβώς θέλω να ρίξω ένα ξενώνα με φτηνά χωματουργικά και μπετά, για καμιά 100σταριά κεφάλια, που θα τους πετάω για πρωινό μαρμελαδίτσα και βουτυράκι ¨ψεύτικο¨, να τα κονομάω. Έχω άδικο;

Πώς να μη το περπατήσεις τέτοιο μέρος;

  

Εδώ, έχουμε πέσει πάνω σε οικογενειακή επιχείρηση τυριών – κρασιών όπου δοκιμάζουμε διάφορες παλαιώσεις και αγοράζουμε ¨κεφάλια¨ (καλά, μη φανταστείτε τίποτα δεκάκιλα).

Εγώ, απορροφημένος να χαζεύω το ξηραντήριο που έχουν στο υπόγειο (φαίνεται λίγο στο πάτωμα της δεύτερης φωτογραφίας), δεν παρακολουθώ την παρουσίαση και όταν έρχεται η σειρά μου αγοράζω ένα στα γρήγορα και φεύγουμε.

Με άριστα το 10 τους βάζουμε 20 για την ποιότητα, την γεύση, την ευγένεια, την τεχνική, την παρουσίαση και τις τιμές. Θες κι΄ άλλα;

Τα τυριά μας άνοιξαν την όρεξη όμως και λίγο παρακάτω ανακαλύπτουμε ταβερνείο ονόματι CASA PERU στο οποίο κάνουμε διατροφικά αίσχη με μοσχαρίσιες, ελάφια, χήνες, κρασιά, κλπ, και επειδή μας έπεσε το ζάχαρο χτυπήσαμε και κάτι trufes de xocola, coolant choco και crema aranesa (που σας συστήνω να δοκιμάσετε οπωσδήποτε, αν περάσετε από εκεί κοντά).

Είμαστε 14 άτομα, από τα οποία τα 5 παιδιά (μη λες όμως ε! παιδιά είναι τι να φάνε τώρα, γερά νάναι), μας σέρβιραν αμέσως και πληρώσαμε 291,65Ε.

Στη συνέχεια έμαθα ότι είναι διάσημο gourmet και προβληματίστηκα, αφού σε gourmet εδώ, με 70Ε, τρώει μια οικογένεια γιαούρτι capricioza loumpe, με παξιμάδι proka de mozole avec loire (μη ψάχνετε τα λεξικά, έκανα ότι οι ¨διάσημοι¨ μάγειρές μας, μπας και δημιουργήσουν καλές εντυπώσεις για τα σκουπίδια τους), γιατί, όσο πιο μεγάλος, μπερδεμένος και ξενόφερτος ένας τίτλος, τόσο πιο ¨ψαγμένος¨ φαίνεται, τρομάρα τους (-μας- που τα τρώμε και τα πληρώνουμε κι΄ όλας).

17:35, Πάμε παρακάτω..

Προσέξτε τη παγκόσμια αρχιτεκτονική πρωτοτυπία. Αυτός που το έφτιαξε πρέπει να μπει στο Guinness. Δεδομένου ότι μιλάμε για μια περιοχή με πολύ χιόνι και βροχές για μεγάλο μέρος του χρόνου, φαντάζεστε τι θα γίνεται με τα μπαλκόνια (άντε, να, για να μη λέμε μόνο για τα δικά μας).

17:49 Έχουμε χαθεί για ακόμα μια φορά. Είμαστε στο Salardu και στρίβω αριστερά μέσα στο χωριό για να βγούμε στον C28 αλλά καταλήγουμε σε κάτι αυλές. Οι άλλοι που μας ακολουθούν χάνονται και αυτοί.

Και αφού περάσαμε κάμπους και βουνά..

Καταλήξαμε σε free camper spot από αυτά που έχω σημαδέψει στο gps ως spot 5*.   

Με συνοπτικές διαδικασίες μοντάρω τη μικρή από πίσω και πάμε βόλτες στο υπέροχο ποτάμι που κυλάει δίπλα μας.

Μετά, επειδή μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα, πάμε για λίγη μπάλα,

Μετά, σκαρφάλωμα στην κοντινή παιδική χαρά,

Και μετά, για το αστέρι μας, ήταν ο πιο γρήγορος ύπνος του μήνα. Άρχισε να ροχαλίζει την ώρα που άκουγε το παραμύθι.

 

22:05 Εμείς, είχαμε ένα γλυκό μούδιασμα και είπαμε να χαλαρώσουμε λίγο με μακαροτσίνια, κρασάκι και τυράκι από το speciale. Όχι όμως το ¨ένα στα γρήγορα¨ που πήρα φεύγοντας, αλλά ευτυχώς που με λυπήθηκαν οι άλλοι και μου έδωσαν λίγο από το δικό τους, γιατί αυτό που πήρα εγώ, ήταν πέρα από τις αντοχές μας (το πετάξαμε όπως ήταν)!

 

Άντε γεια μας.

Ακούμε το ποτάμι, τα φύλα που κουνάει το δροσερό αεράκι και στο βάθος, ένα ζευγάρι που κάνει έρωτα με πάθος.

2010/08/14 Σάββατο

09:10 Λοιπόν, καινούρια μέρα, καθαριότητα φουλ μετά το πρωινό. Ο καιρός είναι αρκετά καλός, με λίγη συννεφιά αλλά έχει κρύο.

12:42

Τα πράματα αρχίζουν να ζορίζουνε γιατί η μια οικογένεια ανακοινώνει ότι δεν θέλει να συνεχίσει προς τα πάνω λόγο κρύου. Τα δύο πιτσιρίκια τους είναι άρρωστα και οι ίδιοι θέλουν πιο ζεστά κλίματα. Οι υπόλοιποι όμως συμφωνούμε να προχωρήσουμε και όπου μας βγάλει, παρά το ότι άρρωστος είναι και ο μεγάλος της οικογένειας με το νοικιασμένο (χωρίς θέρμανση). Θα ανέβουμε λοιπόν στο Val De Boi όσο μας παίρνει, για δυο μέρες και μετά θα κατέβουμε να τους βρούμε για να αρχίσουμε την επιστροφή.

Μετά τις προμήθειες ξεκινάμε.

Έτσι και έγινε. Και μετά από δυο ωρίτσες ανάβαση, καταλήγουμε στα θερμά – θειούχα λουτρά του Boi.

16:53 Είμαστε στα λουτρά μετά το Boi. Πίνουμε καφεδάκι και χυμούς και τα παιδιά παίζουν στην παιδική χαρά. Έχει χήνες – πάπιες και πισίνες που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει με 10Ε εισιτήριο. Η θερμοκρασία τους, μας λένε, είναι γύρω στους 29 βαθμούς, αλλά εμείς βάζουμε μέσα χέρι και δεν το κόβουμε ούτε για 9, οπότε, αποφασίζουμε αντί για μπάνιο να κάνουμε καμιά διαδρομή σε ένα μονοπάτι που είδαμε λίγο πιο πριν και μας φάνηκε καλό.

Αλλά κάναμε λάθος!

Ήταν τέλειο!

21:41 Τελείωσε η μέρα και έχουν καταγραφεί ενδιαφέρουσες φάσεις και σήμερα.

Βρέχει, έχει πολύ κρύο και για αύριο έχουμε συμφωνήσει να πάμε λίγο πιο ψηλά ώστε να κλείσουμε τον κύκλο του δρυμού και το απογευματάκι να κατηφορίσουμε προς Ανδόρα για να βρούμε τους άλλους.

Ωραία τα Πυρηναία αλλά έπρεπε να ΄ρθούμε καλοκαίρι!!

2010/08/15 Κυριακή

09:35 Έχουμε ξυπνήσει μέσα στο σύννεφο.

Το βράδυ πιάσαμε 8 βαθμούς ενώ τώρα είμαστε στους 12.

Χρόνια πολλά στη Φωτοβολίδα μας που γιορτάζει σήμερα και λέμε να περιμένουμε λίγο μήπως και καθαρίσει ο ουρανός για να κάνουμε καμιά βόλτα σε κάτι διαδρομές που είδαμε πιο πάνω. Μέχρι τότε… las mouchliasas που είπε και η φίλη και πέσαμε κάτω από τα γέλια.

Τελικά ο καιρός δεν μας έκανε το χατίρι και φύγαμε.

Πάμε για Andorra όπου έχουμε ραντεβού και με τους υπόλοιπους.

Εδώ, στάση για κολατσιό δίπλα στο ποτάμι…

Και με την ευκαιρία, βγαίνει ο χάρτης.

14:20 Περνάμε το sort…

Και λίγο μετά, φτάνουμε Ανδόρα.

 

Στο επόμενο: ΑΝΔΟΡΑ Μια από τις χειρότερες πόλεις που έχω πάει ποτέ.

Σχολιάστε »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: