¨Λεμονάτο¨
20/05/2010 στο 14:13 | Αναρτήθηκε στις Συνταγές | ΣχολιάστεΕτικέτες: φαγητά κατσαρόλας
Παρόμοια με το ¨ντροπαλό¨ μπορείτε να κάνετε και το ¨λεμονάτο¨ που ¨φθουράει¨* και αυτό.
Η διαφορά έγκειται στο ότι, για μας, δεν πάει με το μοσχάρι, αλλά τα υπόλοιπα (γουρούνι, αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο), γίνονται μια χαρά.
Γίνεται με ένα σκεύος, με υλικά που μπορεί να είναι ντόπια, και σε ελάχιστο χρόνο.
Σκεύη:
Χύτρα ταχύτητος
Υλικά:
1κ κρέας (αρνάκι, κατσικάκι, κλπ), κομμένο σε κομμάτια.
Χυμός λεμονιού (1 φλιτζανάκι καφέ)
Αλάτι
Ρίγανη
Νερό (1 φλιτζανάκι καφέ)
Εκτέλεση
Βάζουμε ρίγανη και αλάτι στο κρέας
Το σοτάρουμε καλά στη χύτρα ταχύτητος με λίγο λάδι.
Ρίχνουμε μέσα το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να ¨πιούνε¨ όλα τα κρέατα.
Ρίχνουμε μέσα το νερό.
Κλείνουμε το καπάκι της χύτρας και ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΡΑ αφήνουμε να ¨φωνάζει¨ η χύτρα για 15΄(δεκαπέντε λεπτά). Μετά, σβήνουμε τη φλόγα και αφήνουμε να κρυώσει μόνη της.
Συμπληρωματικές πληροφορίες:
Όσο πιο φρέσκο σφαγμένο είναι το ζώο, τόσο περισσότερη ώρα θέλει στη κατσαρόλα (τα 15΄είναι μέσος όρος).
Μπορείτε να βάλετε και άλλα μυρωδικά όπως δάφνη, δενδρολίβανο, κλπ.
Το συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.
¨Πηγαίνει¨ πολύ με όλα τα ζυμαρικά.
Τραβάει πολύ ψωμί (έχει ζουμί).
Το κρέας δε στεγνώνει, όπως γίνεται με τα ψητά, οπότε βγάζει κανονικές μερίδες.
Χρόνος ετοιμασίας περίπου 45΄.
Εντυπώσεις:
Αν επιλέξετε αρνάκι ή κατσικάκι θα φάτε και τα κόκαλα!
*Πιάνει τόπο, χορταίνει πολλά στόματα.
Σχολιάστε »
Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.
Σχολιάστε