¨Ντροπαλό¨
18/05/2010 στο 14:55 | Αναρτήθηκε στις Συνταγές | ΣχολιάστεΕτικέτες: φαγητά κατσαρόλας
(αρνάκι, κατσικάκι, γουρουνάκι, μοσχαράκι και ότι άλλο κρεατάκι…)
Η πρώτη συνταγή που ανεβάζουμε έχει τέτοια χαρακτηριστικά που την κάνουν μια από τις αγαπημένες μας γιατί γίνεται πολύ γρήγορα και ¨φθουράει¨*. Γίνεται με ένα σκεύος, με υλικά που μπορεί να είναι ντόπια, και σε ελάχιστο χρόνο.
Σκεύη:
Χύτρα ταχύτητος
Υλικά:
1κ κρέας (αρνάκι, κατσικάκι, γουρουνάκι, κλπ), κομμένο σε κομμάτια.
200 – 400 γρ ψιλοκομένη ντομάτα ή ενάμιση Κονκασέ.
Mισό κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι
Ρίγανη
Νερό (1 φλυτζανάκι καφέ)
Εκτέλεση
Βάζουμε ρίγανη και αλάτι στο κρέας
Το σοτάρουμε καλά στη χύτρα ταχύτητος με λίγο λάδι.
Ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη ντομάτα (εναλλακτικά Κονκασέ), το νερό και μισό κουταλάκι ζάχαρη.
Κλείνουμε το καπάκι της χύτρας και ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΡΑ αφήνουμε να ¨φωνάζει¨ η χύτρα για 15΄(δεκαπέντε λεπτά). Μετά, σβήνουμε τη φλόγα και αφήνουμε να κρυώσει μόνη της.
Συμπληρωματικές πληροφορίες:
Το Κονκασέ (όπως και όλα τα άλλα έτοιμα ντοματοκατασκευάσματα) έχουν μέσα φλούδες και κοτσάνια ντομάτας που εμείς τα βγάζουμε γιατί πρόκειται για δύσπεπτα μέρη.
Όσο πιο φρέσκο σφαγμένο είναι το ζώο, τόσο περισσότερη ώρα θέλει στη κατσαρόλα (τα 15΄είναι μέσος όρος).
Μπορείτε να βάλετε και άλλα μυρωδικά όπως δάφνη, δενδρολίβανο, κλπ.
Το συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.
¨Πηγαίνει¨ πολύ με όλα τα ζυμαρικά.
Τραβάει πολύ ψωμί.
Το κρέας δε στεγνώνει, όπως γίνεται με τα ψητά, οπότε βγάζει κανονικές μερίδες.
Χρόνος ετοιμασίας περίπου 45΄
Αν δεν πλακωθείτε στα μακροβούτια και περισσέψει σάλτσα, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε ζυμαρικά
Εντυπώσεις:
Αν επιλέξετε αρνάκι ή κατσικάκι θα φάτε και τα κόκαλα!
*Πιάνει τόπο, χορταίνει πολλά στόματα.
Σχολιάστε »
Blog στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.
Σχολιάστε