Lago di Como – Γύρος Konstanz 03

26/03/2012 στο 17:41 | Αναρτήθηκε στις Lago di Como - Konstanz | Σχολιάστε
Ετικέτες: , , , ,

02/08/2011 Lago di Como (πρώτη αλλαγή πορείας)

Ο καιρός είναι συννεφιασμένος αλλά μας βοηθάει πολύ στην οδήγηση.

Καθώς ανεβαίνουμε προς τα πάνω και με την δυσκολία που μας διακρίνει να αλλάζουμε τελευταία στιγμή προορισμό, βγαίνουμε από τον Α9 δεξιά στην Ss35…

 

 

 

 

 

 

και λίγο αργότερα βρισκόμαστε να περνάμε από έναν απίστευτα στενό δρόμο (Ss583), για να επισκεφτούμε τη διάσημη λίμνη Κόμο (Lago di Como).

Πρόκειται για μία από ένα σύμπλεγμα λιμνών στη βόρεια Ιταλία που είναι γνωστή σήμερα περισσότερο για τα σπίτια που έχουν φτιάξει εκεί διάφοροι αστέρες όπως Madonna, George Clooney, Gianni Versace, κλπ. και λιγότερο για το ότι είνια μια από τις πιο βαθιές και καθαρές λίμνες τις Ευρώπης. 

 

 

 

 

 

 

Πάντως, αν ξέραμε σε τι πηγαίναμε να μπλέξουμε, δεν θα περνούσαμε ούτε απ΄ έξω (αλλά δεν το μετανιώσαμε). Ο δρόμος γεμάτος σοφιτοφάγους (σοφιτοφάγος: χαμηλή πλαγιά με αρνητική κλίση, ή δένδρο, ή τοιχίο, ή χαμηλό μπαλκόνι, ή στέγη, κλπ, που μπορεί να βρει η σοφίτα) και με πολλά αυτοκίνητα που σταματούσανε κάθε τόσο για να περάσουμε εμείς, ή σταματούσαμε εμείς και οπισθοδρομούσαμε μέχρι να βρούμε μέρος να χωθούμε για να περάσουν εκείνοι.

 

 

 

 

 

 

Εδώ ο δρόμος έχει φαρδύνει πολύ! και έχω βρει μέρος να σταματήσω για να ηρεμήσω.

 

 

 

 

 

 

 

Αριστερά απλώνεται  λίμνη με τα πανέμορφα μικρά σπιτάκια¨ χωμένα μέσα στη βλάστηση. Πρόκειται για μια

καταπληκτική διαδρομή για όσους δεν οδηγάνε.

 

 

 

 

 

 

Το γεφυράκι-σοφιτοφάγος το περάσαμε κεντραρισμένοι, αλλιώς…

Τελικά μετά από ¨έναν αιώνα¨ και κάτι, φτάσαμε στο πανέμορφο Belllagio όπου όμως ήμασταν πολύ ¨μεγάλοι¨ για το πάρκινγκ τους και αναγκαστήκαμε να φύγουμε χωρίς να το περπατήσουμε.

 

 

 

 

 

 

Μου είναι πολύ δύσκολο να οδηγήσω άλλο. Είμαι ¨πτώμα¨.

Απογοητευμένοι αποφασίζουμε να φύγουμε από την περιοχή παίρνοντας τον δρόμο που πάει από το βουνό, αφού δεν γυρνάω από αυτόν που ήρθα ¨ούτε με σφαίρες¨.

Ανεβαίνοντας, περνάμε τον οικισμό Pescallo και Casate και πέφτουμε σε μια ταμπέλα που γράφει ότι υπάρχει ένα (και μοναδικό) κάμπινγκ στην περιοχή. Ο δρόμος όμως είναι τόσο στενός που κατεβαίνω και τον πάω πρώτα με τα πόδια, ¨μετρώντας¨ τα δύσκολα σημεία του αν χωράμε (τόσο καλά!).

Όταν όμως έφτασα στο τέλος του δρόμου, με περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελικά, ¨δέσαμε¨ στο συμπαθητικότατο κάμπινγκ Clarke.

Πρόκειται για ένα πολύ μικρό, πολύ καθαρό και πολύ όμορφο χώρο, δίπλα στον ιππικό όμιλο της περιοχής, που παρά τις αρχικές μας ανησυχίες…, δεν μύριζε τίποτα.

Μα τι τις κάνουν τις κοπριές και δεν μυρίζουν; Τι τα δίνουν να φάνε αυτά τα ζώα; 

Από κάποια ώρα και μετά μάλιστα, τα άλογα κινούνται ελεύθερα γύρω από το κάμπινγκ και δημιουργούν μια πανέμορφη αίσθηση συνύπαρξης. Καμιά σχέση με τους δικούς μας που τα έχουν χαπακωμένα και δεμένα όλη μέρα στον ήλιο περιμένοντας τους πελάτες.

 Είναι πολύ κρίμα που τέτοιες επιχειρήσεις επηρεάστηκαν πολύ άσχημα από τον βροχερό καιρό φέτος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως μας είπε η ευγενική ιδιοκτήτρια, βρέχει συνεχόμενα τους τελευταίους δύο μήνες και οι τουριστικές επιχειρήσεις είναι στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής. Την ρώτησα αν πρόκειται να διαδηλώσουν εναντίων του κράτους που δεν τους προστάτευσε, αλλά με κοίταξε παράξενα και το ¨γύρισα¨ σε έναν βασιλικό που είχε στο παράθυρο.

 

 

 

 

 

 

Εμείς πάντως δεν νιώσαμε να μας ¨γδέρνουν¨ για να διορθώσουν την χασούρα, με εξαίρεση τα 2Ε ! για ένα μικρό μπουκάλι νερό που προσπάθησε να μου χρεώσει την επόμενη μέρα, εστιάτορας στο κέντρο.

 

 

 

 

 

 

Και εκεί που στηνόμαστε με την καλή μου, έρχεται η μικρή μας και λέει ότι βαρέθηκε να μη ξέρει ποδήλατο και ήρθε η ώρα να μάθει. Βγάζω λοιπόν τις βοηθητικές, της δείχνει και η καλή μου πως να ξεκινάει και τέλος. Δεν χρειάστηκε να ξαναβάλουμε βοηθητικές ποτέ. Ότι δεν καταφέραμε να κάνουμε δέκα άνθρωποι που είχαμε ασχοληθεί κατά καιρούς με το να την μάθουμε να κάνει ποδήλατο, το έκανε μόνη μέσα σε ένα λεπτό.

Λίγες μέρες μετά, έκανε 12km/ σε μια μέρα! Για να μην της το χαλάσω την αφήνω να το φχαριστηθεί και το απογευματάκι πάμε να γνωρίσουμε την περιοχή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατεβαίνοντας στο Pescallo συναντάμε τις ¨πέντε βρύσες¨ που δεν είναι βουλωμένες, δεν έχει πεταμένα μπουκάλια, λάσπες και πλαστικές σακούλες, αλλά ούτε και σκοτωμένα ζώα να σαπίζουν σε μια γωνιά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η εκκλησία του Αγίου Ιακώβου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περιοχή χωρίς φυτοφάρμακα και χωρίς ποντικοφάρμακα. Εδώ τα ζώα κυκλοφορούν ελεύθερα και ασφαλή. Τα παιδιά της περιοχής έχουν διδαχθεί από νωρίς, ότι τα ζώα είναι φίλοι μας και όχι στόχοι για σκοποβολή και πετροπόλεμο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελικά, μετά από κάτι παγωτάκια, χυμούς, σαντουιτσάκια και ένα γερό στραμπούληγμα, επιστρέφουμε στη Σελήνη.

 

 

 

 

 

 

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το Bellagio, αλλά φτάνει τόσο. Τώρα πάγο στο πόδι και χαλάρωση.

Γενικές εντυπώσεις.

Το Pescallο και το Bellagio είναι πολύ όμορφα αλλά θα ήθελα να έρθουμε από απέναντι με το φέρι ή να έχουμε πολύ πιο μικρό όχημα.

Επειδή η περιοχή είναι καθαρά τουριστική ήταν η χειρότερη εποχή (αν και δεν μπορώ να πω ότι ¨βούλιαζε¨ όπως τα δικά μας).

Οι δρόμοι τους δεν έχουν πεζοδρόμια, οι οδηγοί τρέχουν σαν τρελοί, δεν ανάβουν φλας και βρίζουν ασταμάτητα (αυτό μου θύμισε ¨σπίτι¨). Έτσι, όλη η περιοχή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για πεζούς και ποδηλάτες.

Η συνέχεια εδώ

Σχολιάστε »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: