Βρήκα τον δάσκαλό μου!!!

16/10/2008 στο 02:58 | Αναρτήθηκε στις ΔΙΑΦΟΡΑ | 5 Σχόλια
Από Παρασκευή (που μας πέρασε) είμαστε αραχτοί σε ένα κολπάκι της Χαλκιδικής που ¨αγοράσαμε¨ πριν από καμιά δεκαριά χρόνια και τελευταία το επισκεπτόμαστε συχνά με το camper (ο χειμώνας είναι για την θάλασσα).Με την μικρή μας συζητάμε τα σχετικά με παλιότερους πολιτισμούς και πρακτικές προστασίας (φρούρια, κλπ) και η σύντροφός μου ρίχνει την ιδέα να πάμε στο κάστρο της Τορώνης.

 

Κυριακή μεσημέρι το πλησιάζουμε και διαπιστώνουμε ότι υπάρχει εκεί ένα ακόμη camper, οπότε λέμε με μια φωνή ¨Α! camper¨ (όποιος δει πρώτος κερδίζει – κόλπο να κοιτάει έξω και μακριά η μικρή για να μη ζαλίζεται-).

Καθώς πλησιάζω περισσότερο διαπιστώνω ότι αυτοί που το έχουν είναι μερακλήδες και του έχουν βάλει επάνω πονηριές. Κατεβαίνω και πλησιάζω για να το δω καλύτερα οπότε ο τύπος βγαίνει έξω και με υποδέχεται.

Πρόκειται για ένα πολύ συμπαθητικό ζευγάρι πενηντάρηδων, από την Θέρμη Θεσσαλονίκης με ένα ADRIATIK (αν θυμάμαι καλά), που παρ΄ όλο ότι τελικά δεν επισκεφτήκαμε το κάστρο (κάνουν έργα αναστύλωσης) περάσαμε πολύ ωραία ανταλλάσοντας εμπειρίες και απόψεις (και τηλέφωνα).

Κορυφαία στιγμή όταν μας διηγήθηκαν πως τους έκανε έλεγχο ένας τροχαίος στην επαρχία και αναφέρθηκε στον συνάδελφό του:

όλα εντάξει είναι αυτοκινούμενος οικισμός*

 

*Οι άδειες γράφουν αυτοκινούμενος οικίσκος.

 

Ο τύπος όμως δεν παίζεται.

Έχει βάλει στο αυτοκινούμενο υδραυλικά τηλεχειριζόμενα πέλματα (πόδια), με τα οποία κάνει οριζοντίωση στο ¨τσακ¨ χωρίς να κουνηθεί από την θέση του (μεγάλη χλίδα αν βρέχει καρέκλες και πρέπει να βγεις έξω να βάλεις τάκους οριζοντίωσης, αλλά βοηθάνε και στο να μην χαλάνε τα λάστιχα των τροχών όταν είναι παρκαρισμένο για καιρό).

Ακόμη, φωτοβολταϊκά, inverter, δεύτερη δεξαμενή άσπρων, σχάρα για μηχανή – ποδήλατα (φοβερή πατέντα), φωτιστικά extra, ζυγαριά υγραερίου, ανεμιστήρες στο ψυγείο, κλπ, κλπ, που μου τα έδειχνε σιγά, σιγά και για κανένα τέταρτο ήμουν ¨παγωτό¨.

Όλο το σκεπτικό του είναι να μπορείς να βρίσκεσαι οπουδήποτε (μακριά από οργανωμένα) και να ανταπεξέλθεις χαλαρά. Καμία σχέση με τεμπέληδες, κάνουν διακοπές με camper από το 90! (με ιδιοκατασκευές και τέτοια), οπότε μιλάμε για άλλη κατηγορία παιχτών.

Μέσα σε τρεις ώρες έμαθα πράγματα που δεν έχω μάθει τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ των οποίων και το ότι για όλα τα προβλήματα με τα ψυγεία ευθύνονται τα υγραέριά μας (γίνεται χαμός με την κακή ποιότητα).

 Είναι από τις καλές φάσεις της υπόθεσης (υπάρχουν και εκείνες που το camper είναι ευκαιρία να δείξουμε πόσο μεγάλη την έχουμε –την περιουσία-) και το φχαριστηθήκαμε περισσότερο και από το μπάνιο της προηγούμενης μέρας.

Να περνάτε καλά.        

 

Advertisement

5 Σχόλια »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Συμπληρωματικά.

    Συγνώμη, έχω κάνει λάθος.
    Οι φιάλες της Θέρμης είναι 13άρες. Έχεις δίκιο Αποστόλη.

    Τελικά, ο ¨δικός μου¨ δε δέχτηκε να τις γεμίσει και για ένα περίπου χρόνο έπαιρνα από τη Θέρμη. Σήμερα παίρνω από αλλού αφού η Θέρμη μου πέφτει μακριά και δεν είναι σίγουρο ότι έχει πάντα.

  2. Φίλε Αποστόλη

    Το προπάνιο είναι σε μεγαλύτερη πίεση γι΄ αυτό και η φιάλη είναι ενισχυμένη άρα και βαρύτερη. Είχα πρόβλημα και εγώ να βρω των 11κ και μου είπαν ότι έχει σχέση με τον προμηθευτή (αν και κατά πόσο γεμίζει). Τελικά βρήκα έναν τύπο στην Θέρμη που φέρνει 11άρες και πήρα δύο. Τώρα κανονικά θα πρέπει δίνοντάς τες στον δικό μου να τις γεμίσει. Όταν του το είπα μου είπε ότι όταν αδειάσει μία θα την πάρει να την δείξει στην ΕΚΟ και θα μου πει. Πάντως, μια 13άρα που είχα πάρει την είδε ο τεχνικός μου και είπε ότι είναι μείγμα προπάνιο – βουτάνιο και όχι καθαρό! Επίσης δεν έγραφε επάνω της τίποτα για προπάνιο ενώ θα έπρεπε (οι μικρές που έχω γράφουν).
    Το μπεκ είναι το εξάρτημα που έχει στη βάση του το σύστημα καύσης του ψυγείου. Από πάνω ακριβώς εμφανίζεται η φλόγα και η ζέστη της μεταφέρεται στον χοντρό σωλήνα όπου δημιουργείται το φαινόμενο κυκλοφορίας της αμμωνίας (αν θυμάμαι καλά).

    Το ποσοστό το ορίζω σύμφωνα με το πόσο κόκκινη εμφανίζεται η φλόγα στην άκρη της (με το μάτι). Αν εσύ έχεις καθαρή μπλε φλόγα στα μάτια της κουζίνας τότε φαίνεται να πηγαίνουν όλα πολύ καλά σε σχέση με την ποιότητα του καυσίμου σου.

    Για να καθαρίσει το ψυγείο μου ο Ζαμπέτας χρειάστηκε να ξεβιδώσει το επάνω μέρος της ¨εξάτμισής¨ του όπου έχωσε μέσα μια εύκαμπτη κυλινδρική βούρτσα λίγο μεγαλύτερης διαμέτρου και την ανεβοκατέβασε μερικές φορές. Το πουρί που έπεσε κάτω (στην περιοχή του μπεκ και αφού το είχε αφαιρέσει προηγουμένως) ήταν πολύ και αποδείχτηκε έτσι η κακή καύση που έλεγαν. Μέχρι αυτή τη στιγμή το ψυγείο δουλεύει πολύ καλά αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι και πολύ χαμηλές οι θερμοκρασίες γενικός.
    Προσωπικά δεν αισθάνομαι έτοιμος να το καθαρίσω μόνος και το πάω εκεί.

  3. Φίλε Sun,
    για το προπάνιο συμφωνω, με επιφυλάξεις. Εχει λιγότερο λαδι μέσα – αρα πιο καθαρό, αλλά το καλοκαίρι αναπτύσει υψηλότερες πιέσεις μεσα στην φιάλη, εν δυνάμει πιο επικίνδυνο. Εγω το χρησιμοποιώ το χειμώνα μόνο, και για θέρμανση, μιας που δεν παγώνει επίσης. Αλλά φιάλες των 11 κιλων που βρήκες; απο ποια εταιρεία; οι μικρότερες που ξερω ειναι των 13 κιλων καθαρό.
    Τώρα, όσον αφορά το τεστ της φλόγας, εμενα μονο μπλέ μου φαίνεται με το μάτι. Πως καταλαβαίνεις το ποσοστό του κοκκινου με ακρίβεια; (πχ αναφέρεις 20%)
    Επιπλέον υποθέτω πως αναφεροντας μπεκ αναφέρεσαι στο ψυγείο; που εχει μπέκ; ο καθαρισμός πώς γίνεται; μπορω εγω να τον κάνω;
    ευχαριστώ,
    Αποστόλης

  4. Φίλε Αποστόλη

    Μετά από αρκετό ψάξιμο σε σχέση με την ποιότητα των καυσίμων κατέληξα να βάζω προπάνιο σε φιάλες των 11 κιλών (Χ2) αφού είναι καλύτερο σε ποιότητα του βουτάνιου, αλλά και πάλι έχει τα χάλια του.
    Κατά την καύση έχουμε κόκκινη φλόγα ενώ θα έπρεπε να ήταν καθαρή μπλε (όπως τα γκαζάκια που χρησιμοποιούμε για τον καφέ). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παράγονται ρύποι οι οποίοι ¨κάθονται¨ στον σωλήνα και τον μονώνουν. Συγχρόνως, από την στένωση χειροτερεύει η καύση (αφού δεν φεύγουν τα καυσαέρια ελεύθερα). Έτσι, δεν αναπτύσσεται η θερμοκρασία που χρειάζεται για την κυκλοφορία και έχουμε σαν αποτέλεσμα την μειωμένη απόδοση του συστήματος ψύξης.
    Ο έλεγχος της καύσης γίνεται από τα ¨μάτια¨ της κουζίνας. Τα ανάβεις και βλέπεις τι χρώμα έχει η φλόγα.
    Μάστορας που έψαξε πολύ το σύστημά μας μου είπε ότι είναι εντάξει και να αλλάξω προμηθευτή. Το έκανα και οι διαφορές υπήρχαν αλλά και πάλι δεν είναι σταθερή η ποιότητα (η επόμενη φιάλη μας έδωσε κόκκινη φλόγα σε ποσοστό 20%).
    Μετά την αλλαγή του μπεκ που έγινε από τον Ζαμπέτα, (έβαλε μπεκ για μέτριας ποιότητας αέρια), περιμένω το καλοκαίρι που θα δυσκολέψουν τα πράγματα για να δω τι θα γίνει.
    Μια πρώτη αντιμετώπιση είναι συχνός (άνοιξη – φθινόπωρο) καθαρισμός του συστήματος.

    ΥΓ. Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα με τα χιονολάστιχα. Εγώ αλυσίδες για την ώρα (πήρα ένα σετ κλασικές), και βλέπουμε. Ο λόγος είναι ότι τα χιονολάστιχα δεν κάνουν τίποτα για τον πάγο (εκτός αν έχουν καρφιά) οπότε πρέπει και πάλι να βάλει κανείς τις κλασικές αλυσίδες.

  5. Φίλε Sun,
    καλη χρονιά σε όλη σου την οικογένεια και καλές εκδρομές.
    Για τα υγραέρια συγκεκριμένα τί έμαθες; θα με ενδιέφερε το θέμα.
    Ευχαριστώ,
    Αποστόλης

    ΥΓ¨: τελικα τα εβαλα τα χιονολάστιχα, W800 της Bridgestone, και ευχαριστήθηκα 10 μερες τα Χριστούγεννα Θεσσαλια-Μακεδονία, 1η φορα χωρις αλυσιδες και με αισθηση ασφάλειας.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: