Πρόβλημα με αποχέτευση στον νιπτήρα της κουζίνας.

15/07/2008 στο 06:38 | Αναρτήθηκε στις ΔΙΑΦΟΡΑ, ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ, ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ | 1 σχόλιο
Ετικέτες:
Από την πρώτη στιγμή τα νερά στον νιπτήρα της κουζίνας δεν έφευγαν άνετα, παρά την πολύ καλή οριζοντίωση που κάνουμε. Δοκιμάσαμε μάλιστα και διάφορες κλήσεις στο αυτοκινούμενο χωρίς επιτυχία.

 
Τελικά αποφάσισα να ανοίξω το ντουλάπι για να δω τι συμβαίνει. Παρατήρησα ότι έσταζε λίγο και ότι ο σωλήνας της αποχέτευσης έφευγε ευθεία, έκανε μια μικρή κοιλιά και συνέχιζε.

Έτσι, δεν υπήρχε η απαραίτητη κλίση ώστε τα νερά να φεύγουν με την βαρύτητά τους προς την δεξαμενή, οπότε δοκίμασα να σηκώσω λίγο με το χέρι τον σωλήνα και να δω πως θα έφευγαν. Το πείραμα πέτυχε και κατάλαβα ότι αυτή η μικρή κοιλιά που έκανε ο σωλήνας μάζευε νερό μέσα του και δεν άφηνε το υπόλοιπο να φύγει.

Τελικά αυτό που έκανα, ήταν να αφαιρέσω το επιπλέον κομμάτι που δημιουργούσε την κοιλια (ήταν λίγο μεγαλύτερος απ΄ ότι έπρεπε) και τώρα είναι εντάξει. Στην σύνδεση με τον νιπτήρα έβαλα τεφλόν και λύθηκε και το πρόβλημα με την διαρροή.

Ενημέρωση λίγα χρόνια μετά: Τελικά δεν πιστεύω ότι πρόβλημα ήταν η κούρμπα του σωλήνα. Υποθέτω ότι κάποιο κομμάτι πλαστικό ή άλλο υλικό από την συναρμολόγηση, εμπόδιζε την ροή και όταν το πείραξα έφυγε.

1 σχόλιο »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Σήμερα, σχεδόν έξη χρόνια μετά, και με μεγάλη εμπειρία στις κατασκευές και επισκευές στο αυτοκινούμενο, πιστεύω ότι αυτό που έφταιγε ήταν κάποιο κομμάτι υλικού που έμεινε ξεχασμένο εκεί μέσα κατά τη συναρμολόγηση στο εργοστάσιο και έφυγε στη φάση της επισκευής.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: