Πρόβλημα στο κύκλωμα νερών της κουζίνας.

15/07/2008 στο 00:28 | Αναρτήθηκε στις ΔΙΑΦΟΡΑ, ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ | Σχολιάστε

Στην πρώτη μας εκδρομή το Πάσχα του 2008 και καθώς ήμασταν σταθμευμένοι σε ένα ωραίο spot της Χαλκιδικής, ακούσαμε την αντλία να εργάζεται και ήχο νερού που βγαίνει με πίεση. Το πάτωμα μπροστά στα ντουλάπια της κουζίνας είχε πλημμυρίσει.

Αμέσως κλείσαμε το ρεύμα της αντλίας και μετά από λίγο διαπιστώσαμε ότι το νερό έτρεχε πίσω από τα ντουλάπια. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να διαλύσω όλο το σύστημα με το ντουλάπι, τα ράφια, κλπ, για να δω τι γίνεται από πίσω.

 

Μετά από μια ώρα ξηλώματος φάνηκε το πρόβλημα. Η απώλεια βρισκόταν στο συνδετικό των σωλήνων που έδιναν νερό στη βρύση.

 

 

 
 
 

Καθώς λοιπόν το νερό έτρεχε από την σύνδεση (κακή ποιότητα υλικού) η πρεσοστατική αντλία άνοιγε και τα νερά πετάγονταν.

 

Ήταν Μεγ. Σάββατο μεσημέρι και έπρεπε να βρω συνδέσμους, δηλαδή ανοιχτά μαγαζιά! Φύγαμε γρήγορα από το spot και πήγαμε στον Μαρμαρά όπου θα είχαμε τις περισσότερες πιθανότητες. Επειδή δεν μπορούσαμε να ψάχνουμε με το αυτοκινούμενο, παρκάραμε απ΄ έξω και άρχισα να ψάχνω με τα πόδια.

Αφού αναστάτωσα όλο τον κόσμο, βρήκα κάποιον (που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο οικογενειακό τραπέζι) που όλοι έλεγαν ότι ήταν ο μόνος που μπορεί να είχε κάτι τέτοιο.

Δεν είχε. Είχε όμως όρεξη να με βοηθήσει και άνοιξε το μαγαζί για να βρούμε τι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Όταν είδε ότι ¨πάει μακριά η βαλίτσα¨ με άφησε να ψάχνω μόνος και ανέβηκε να συνεχίσει το φαγητό του.

Τελικά βρήκα κάτι συνδέσμους από συστήματα ποτίσματος κήπου, πήρα και κάτι τεφλόν, σιλικόνες, κλπ, και έφυγα ευχαριστώντας τον θερμά για το μεγάλο καλό που έκανε μέρα που είναι!

 

Έβγαλα λοιπόν και πέταξα τα προβληματικά εξαρτήματα και από τους δύο σωλήνες  (μήπως αργότερα τρέξει ο άλλος) και έβαλα απλούς και σίγουρους πλαστικούς συνδέσμους τους οποίους σιγούρεψα με λίγη σιλικόνη και έκλεισα με σφιγκτήρες.

 

 
 

 

 
 

 

 

 

Σχολιάστε »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: